Přeskočit na hlavní obsah

Bradavický speciál - Nymphadora Tonksová


Další postavou, kterou bych Vám zde chtěla představit, je Nymphadora Tonksová, která mě velice zaujala svou povahou, odvážností, dobrosrdečností, a co si budeme povídat, její schopnost metamorfomága je také skvělá. 

Nymphadořino dospívání

Nymphadora se narodila někdy mezi 1. zářím 1972 až 31. srpnem 1973, přesné datum jejího narození není bohužel známo. Jejími rodiči byli Edward Tonks a Andromeda Tonksová. Její otec byl kouzelníkem, který pocházel z mudlovské rodiny. Naopak matka pocházela ze starodávného čistokrevného rodu Blacků (sestřenice Siriuse Blacka) a za svůj sňatek s Edwardem byla označena na krvezrádkyni. Po své matce Nymphadora zdědila schopnosti metamorfomága, což znamenalo, že mohla kdykoliv přetransformovat části svého těla či změnit barvu vlasů. 

Do Školy čar a kouzel v Bradavicích nastoupila v roce 1984 a Moudrý klobouk jí zařadil do Mrzimoru. Byla ve stejném ročníku jako Charlie Weasley, který ovšem studoval v Nebelvírské koleji. Ve škole byla často terčem posměchu kvůli tomu, že její matka byla považována za krvezrádkyni. To naštěstí nemělo žádný vliv na její studia, byla to totiž velmi bystrá a chytrá studentka. Když si měli v šestém ročníku vybírat předměty, které chtějí dále studovat, vybrala si ty, díky kterým by z ní mohla být bystrozorka, což byl její velký sen. 

Po skončení svých studií se opravdu ucházela o místo bystrozorky a získala jej. Nastoupila na výcvik, který měl trvat tři roky a jejím učitelem byl Alastor Moody, se kterým se spřátelila. Ve svém zaměstnání často využívala své schopnosti metamorfomága, což jí pomáhalo zejména ve chvílích, kdy potřebovala pracovat v utajení. 

Neměla ráda, když se jí říkalo křestním jménem, nechala si proto říkat pouze svým příjmením.

Fénixův řád 

Po Voldemortově návratu byla jednou z mála zaměstnanců ministerstva, kteří věřili Harrymu a Brumbálovi. Stala se proto členkou Fénixova řádu a byla pro něj velmi přínosnou členkou. Díky svému zaměstnání mohla pro Řád získávat tajné informace z ministerstva, což nebylo vůbec jednoduché. Musela být velice opatrná, aby na to na mimisterstvu nikdo nepřišel a ona tak neztratila své místo bystrozorky. Spolu s ostatními členy Řádu, kteří byli zaměstnaní na ministerstvu, držela tajné stráže u odboru záhad, aby ochránili věštbu, kterou se snažil získat Voldemort. 

Když byl Harry Potter a jeho bratranec v Kvikálkově napaden mozkomory, tak pro něj Brumbál poslal členy Řádu, aby jej bezpečně dopravili do hlavního štábu. Mezi členy Řádu, kteří ho měli na cestě ochraňovat, byla i Nymphadora, která se s Harrym okamžitě spřátelila a pomohla mu sbalit si kufr na cestu. Do Londýna se potom vydali na košťatech a Nymphadora letěla v čele formace. Poté byla také členkou skupiny, která doprovázela Harryho a jeho přátele na vlak do Bradavic – byla zamaskována za starou ženu. 

Poté, co měl Harry falešnou vizi o tom, že Voldemort drží jeho kmotra Siriuse Blacka na odboru záhad a vypravil se tam se svými přáteli, se je Nymphadora s ostatními členy Řádu vydala zachránit. Strhla se tam bitva mezi členy Řádu a Smrtijedy, kteří se snažili získat věštbu. Nymphadora nejprve bojovala s Luciusem Malfoyem, kterého se jí povedlo omráčit, a poté se svou tetou Bellatrix Lestrangeovou, kterou ovšem nedokázala porazit. V souboji utrpěla zranění, upadla do bezvědomí a byla dokonce převezena do nemocnice u svatého Munga, kde musela pár dnů zůstat. Později si vyčítala, že Bellatrix nedokázala porazit, protože by poté nemohla bojovat se Siriusem, kterého při boji zabila. 

Po bitvě na odboru záhad začala upadat do depresí, dokonce měla potíže s využíváním svých schopností metamorfomága, čehož si všimlo i její okolí. Mnoho lidí v jejím okolí si myslelo, že to zapříčinila Siriusova smrt. Pravým důvodem ovšem bylo to, že byla zamilovaná do Remuse Lupina, kterému o svých citech řekla, ten si ovšem myslel, že je pro ni moc starý, chudý a nebezpečný (byl to vlkodlak), a proto se rozhodl, že se jí bude vyhýbat. Její láska byla ale natolik silná, že její patron dokonce změnil podobu, a nyní byl jejím patronem vlkodlak. Se svými city se svěřila také Molly Weasleyové, kterou často navštěvovala. 

Brumbál v tomto ročníku často opouštěl školu, a tak často na jeho žádost, spolu s dalšími členy Řádu, tajně hlídala studenty přímo v Bradavickém hradě. Bylo tomu i tak, když hrad napadli Smrtijedi. Brumbál s Harrym zrovna byli na výpravě za jedním z viteálů a Dracovi se mezitím povedlo dostat Smrtijedy do hradu. Strhla se zde bitva mezi členy Řádu, učiteli, Smrtijedy a některými členy Brumbálovi armády. Smrtijedům se povedlo proniknout na Astronomickou věž, kde byl nakonec zavražděn Brumbál, který se právě vrátil na hrad. 

Nymphadořin vztah s Remusem 

Při tomto souboji byl zraněn Bill Weasley, který byl pokousán Fenrirem Šedohřbetem, který byl vlkodlak. Nebyl ovšem proměněn ve své vlkodlačí podobě, tak jeho kousnutí nemělo tak závažné následky. Když Nymphadora viděla, že jeho snoubence to nevadí, že jej pokousal vlkodlak a stejně si jej chce vzít, tak Remusovi znovu přede všemi, kdo byli u Billa na ošetřovně, opět vyznala lásku. Remus se opět bránil tím, že je na ní moc starý, chudý a nebezpečný. Nakonec si to ale nechal vymluvit a stal se z nich pár, protože i on byl do ní zamilovaný. Od tohoto okamžiku se Nymphadoře vrátily naplno její schopnosti metamorfomága. Hned následující měsíc se vzali a Nymphadora otěhotněla.


Se svým mužem se účastnila také převozu Harryho ze Zobí ulice do Doupětě, kde využili maskování pomocí mnoholičného lektvaru. Při převozu jej ovšem napadli Smrtijedi, kteří chtěli získat Harryho. Strhla se mezi nimi bitva ve vzduchu na košťatech, kde se opět utkala se svou tetou Bellatrix. S Nymphadorou letěl Ron (přeměněný v Harryho), který během jejich souboje omráčil jednoho ze Smrtijedů a povedlo se jim uniknout. Při tomto souboji bohužel přišel o život její učitel a přítel Alastor Moody, což jí velmi zarmoutilo. 

Když Remus přišel na to, že je Nymphadora těhotná, tak se mu vrátili veškeré obavy, které z jejich vztahu měl. Navíc měl obavy, že by se jejich dítě mohlo narodit jako vlkodlak. Měl strach, aby jí nebo dítěti neublížil, a tak se spolu rozešli. Nymphadora se proto nastěhovala zpět ke svým rodičům. Jejich odloučení trvalo několik měsíců, nakonec se k sobě ale vrátili. 

Nymphadořin otec byl poté unesen a nakonec zabit. Když se jí narodil syn, rozhodla se ho pojmenovat po svém otci, aby uctila jeho památku. Za kmotra si vybrali Harryho. K Remusově úlevě jejich syn zdědil matčiny vlastnosti metamorfomága a ne jeho vlkodlačí vlastnosti. 

Smrt 

Do bitvy o Bradavice se nejprve zapojil pouze Remus a Nymphadora zůstala doma u své matky s jejich synem. Nedokázala ovšem vystát to, že neví, co se tam děje, obzvláště, když je do bitvy zapojen i její muž, o kterého měla strach. Nechala svého syna tedy u matky a vydala se do Bradavic. Okamžitě se zde zapojila do již probíhající bitvy, ve které se snažila najít svého muže. Jestli jej opravdu našla není známo. V této bitvě se opět střetla s Bellatrix, což pro ni tentokrát bylo osudné. Bellatrix byla velmi silný protivník a Nymphadora byla stále oslabená po porodu, a proto se jí v tomto souboji nepovedlo svou tetu porazit, což jí stálo život. Během bitvy přišel o život i Remus a jejich mrtvá těla byla položena do Velké síně vedle sebe..


Jejich smrt Harryho velice zasáhla. Jelikož byl kmotrem jejich syna, tak na něj po jejich smrti dohlížel. Teddy vyrůstal u své babičky Andromedy, ale i tak trávil mnoho času u svého kmotra, jehož rodinu si velice oblíbil. 


Konec



Zdroje


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uzavřené spolupráce

V současné době mám uzavřené tři stálé spolupráce (#booklab, CREW, Megaknihy) a zároveň navazuji i několik jednorázových spoluprací. Spolupracuji i jako betačtenářka či posudkářka .    Přehled všech spoluprací: #booklab (Slovart) CREW Megaknihy Knihy Dobrovský Humbook FANTOM Print autoři/autorky knih Více o jednotlivých spolupracích zjistíte kliknutím na daný název.  V případě zájmu o spolupráci/betačtení mě můžete kontaktovat na mém instagramovém profilu  či na e-mailové adrese petravachlova@gmail.com. 

Spolupráce s autory/autorkami knih

  Autoři/ autorky, se kterými jsem spolupracovala: Petra Variant   Aglajina zem   Eva Pospíšilová, Klára Pospíšilová   Pátá minuta je o nás  Neexistence Petra Martišková   Tajemství obsidiánu Kouzlo obsidiánu (betačtení) Síla obsidiánu (betačtení)  Náhodou (betačtení) Ve spolupráci s nakladatelstvím  Alpress  + autorkou:  Vůně léta Letní vzplanutí Lenka Poláčková prozatím tajné knihy v rámci betačtení  Vojtěch Hlavenka (Artemian) Vazači zhouby Barb Rýdl  Ten, co kráčí se smrtí 

#booklab (Slovart)

  S nakladatelstvím #booklab mám uzavřenou stálou spolupráci .  Poskytnuté recenzní výtisky knih: Vampýrská akademie I  (Richelle Mead)  Příběhy z Akademie lovců stínů  (Cassandra Clare a spol.) Gallant  (B. E. Schwab)  Vampýrská akademie II - Mrazivý polibek  (Richelle Mead) Vampýrská akademie III - Stínem políbená  (Richelle Mead)  Oko hurikánu - Seafire 3  (Natalie C. Parker)  Vampýrská akademie IV - Krvavý slib  (Richelle Mead)  Dračí plamen   (Patrick Ness)  Alcatraz versus ďábelští knihovníci  (Brandon Sanderson)  Vampýrská akademie V - Spoutáni magií (Richelle Mead)  Každý někdy udělá chybu (Kristin Dwyer)  Vampýrská akademie VI - Poslední oběť (Richelle Mead)  Ofélie už je taková (Racquel Marie)  Detektiv kostlivec - Žezlo prapředků (Derek Landy)  Řetěz z trnů (Cassandra Clare)  Monin kouzelný průvodce obranným pečením (T. Kingfischer)  Detektiv kostlivec 2 - Hra s ohněm (Derek Landy)  Alcatraz versus legie Zakladatelových kostí (Brandon Sanderson)  Pokrevní pouta I (Rich